In deze korte blog leggen we je uit hoe je zelf een snuifbuis maakt. Daarnaast vertellen we je zowel de voor en nadelen van zelf een snuifbuis maken. Lees hieronder welke manieren je kunt gebruiken om zelf een snuifbuis te maken. 

Een holle buis als snuifbuis

Om zelf een snuifbuis te maken heb je niet veel meer nodig dan een holle buis. Nou kun je natuurlijk tal van voorwerpen opnoemen die je kunt gebruiken maar er zijn wel degelijk buisjes die je beter kunt mijden. 

  • Gebruik geen natte of vochtige buisjes, hier blijft anders de helft van je zooi in hangen.
  • Gebruik een buis die van de binnenkant goed vlak is zodat er niks in ribbels of gaten kan blijven zitten.
  • Gebruik een buis die geen scherpe dingen randen bevat, dit kan bloedingen in de neus veroorzaken

Snuifbuis maken van geld

Een van de meest gebruikte optie is om je briefje van €100,- op te rollen en er een goede lijn mee weg te werken. Wat zeg je daar? Je hebt maar €5,- … beetje amateuristisch, pak dan maar gewoon een pepschep of je ouderwetse sleutel. De grote spelers rollen alleen met briefjes van €50,- of meer 😉

Een oude viltstift als snuifbuis

Ook jij hebt vroeger met viltstiften gekleurd, vrolijke gekleurde plastic buisjes gevuld met een gekleurde vilt. Je kunt de viltstift doorknippen om vervolgens de viltstift te “ontleden”. Je houd een mooi dun buisje over die je prima kunt gebruiken. Wees wel voorzichtig met scherpe randjes, deze kun je er af halen met schuurpapier of vijl. 

Een papieren rietje

Een rietje van plastic mag niet meer van Greta, dus dan maar snuiven door een papieren… Nou weten we allemaal dat die kartonnen rietjes (kut) ik bedoel vervelend… drinken en na 2 slokken helemaal loslaten maar… voor een klein nakkie werken ze dan wel weer prima. Hou er wel rekening mee dat veel van die rietjes niet glad zijn van binnen waardoor er zooi in het rietje kan blijven hangen. 

Metalen snuifbuis

Een van onze favorieten is een metalen snuifbuis, makkelijk om schoon te maken en fijn in gebruik. Om zelf een metalen snuifbuis te maken is echter wat lastiger en raden wij ook niet direct aan. Als je een buis gebruikt die gaat roesten dan kan je roestdeeltjes in je neus krijgen, en dit is absoluut niet goed. Bij pep-schep.nl verkopen we alleen roestvrijstalen snuifbuizen die niet roesten en jaren mee gaan.

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *