Speed, een stimulerende drug die de activiteit van het centrale zenuwstelsel verhoogt, staat bekend onder verschillende namen en straatnamen, afhankelijk van de regio en de subcultuur. Hieronder bespreken we enkele van de veelvoorkomende verzamelnamen voor speed, ook wel pep genoemd.

1. Amfetamine

Amfetamine is de chemische naam voor speed en verwijst naar de klasse van stimulerende middelen waarvan speed een vertegenwoordiger is. Het wordt vaak gebruikt in medische contexten voor de behandeling van aandoeningen zoals ADHD en narcolepsie, maar wordt ook recreatief gebruikt vanwege de stimulerende effecten.

2. Pep

Pep is een veelvoorkomende straatnaam voor speed, vooral onder jongeren en in informele gesprekken. Het woord ‘pep’ suggereert de opwekkende en stimulerende effecten van de drug.

3. Snuif

‘Snuif’ is een informele term die wordt gebruikt om speed aan te duiden, met name wanneer het in poedervorm wordt ingenomen door middel van snuiven.

4. Snelle

‘Snelle’ is een informele straatnaam die wordt gebruikt om speed te beschrijven, verwijzend naar de snelheid en alertheid die de drug kan veroorzaken.

5. Sneltrein

‘Sneltrein’ is een andere informele term die wordt gebruikt om speed aan te duiden, waarbij wordt verwezen naar de snelle en intense effecten die de drug kan hebben op het lichaam en de geest.

6. Snelle Jelle

‘Snelle Jelle’ is een informele bijnaam die soms wordt gebruikt om speed te beschrijven, vooral onder jongeren en in informele contexten.

7. Gogaine

‘Gogaine’ is een andere straatnaam die soms wordt gebruikt om speed te beschrijven, waarbij wordt verwezen naar de energieke en opwekkende effecten die de drug kan veroorzaken.

Conclusie

Speed, ook bekend als pep, heeft verschillende verzamelnamen en straatnamen die worden gebruikt om naar de drug te verwijzen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze termen, vooral als het gaat om het herkennen van signalen van drugsmisbruik of het voeren van openhartige gesprekken over drugsgebruik en gezondheid. Als je of iemand die je kent worstelt met drugsmisbruik, zoek dan professionele hulp en ondersteuning.

Author Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *