Festivals zijn een geweldige manier om te genieten van live muziek, dans, kunst en de buitenlucht. Of je nu naar een eendaags of meerdaags festival gaat, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en niets te vergeten. Hieronder zijn een aantal belangrijke dingen die je niet mag vergeten voor een festival:

  1. Tickets en identificatie

Het belangrijkste is om je tickets en identificatie mee te nemen. Zonder deze kun je niet eens het festivalterrein opkomen. Zorg ervoor dat je deze van tevoren controleert en op tijd print of opslaat op je telefoon.

  1. Cash en betaalkaarten

Hoewel de meeste festivals tegenwoordig betaalpassen en mobiele betalingen accepteren, is het altijd handig om wat cash geld bij je te hebben. Het kan soms ook handig zijn om een betaalkaart bij je te hebben voor het geval je geen cash meer hebt.

  1. Rugzak of tas

Een rugzak of tas is handig om al je spullen in te bewaren en mee te nemen. Zorg ervoor dat de tas groot genoeg is om al je spullen in te bewaren, maar niet te groot zodat het onhandig wordt om mee te dragen.

  1. Zonnebrandcrème en zonnebril

Festivals vinden meestal plaats in de zomer en op buitenlocaties, waardoor je langere tijd in de zon zult doorbrengen. Het is daarom belangrijk om zonnebrandcrème en een zonnebril mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de zon.

  1. Waterfles

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens festivals, vooral als het warm is. Neem een herbruikbare waterfles mee om te vullen bij de waterstations op het festivalterrein.

  1. Comfortabele kleding en schoenen

Het is belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen die geschikt zijn voor het weer en de locatie. Draag bijvoorbeeld geen hakken op een festival waar je veel moet lopen op gras of modder.

  1. Poncho of regenjas

Je kunt het weer niet voorspellen, vooral niet als het gaat om festivals in Nederland. Neem een poncho of regenjas mee voor het geval dat het gaat regenen.

  1. Zaklamp of telefoon met zaklamp

Als het festival ’s nachts doorgaat, kan het handig zijn om een zaklamp of telefoon met zaklamp bij je te hebben. Hiermee kun je je weg vinden op het festivalterrein en in het donker spullen vinden in je tas.

  1. EHBO-kit

Het is handig om een EHBO-kit mee te nemen voor het geval dat iemand gewond raakt. Zorg ervoor dat de kit verband, pleisters, desinfecterende middelen en andere basisbenodigdheden bevat.

  1. Een open geest

Tot slot is het belangrijk om een open geest te hebben tijdens het festival. Geniet van de muziek, de sfeer en maak nieuwe vrienden. Festivals zijn een geweldige manier om te ontspannen en plezier te hebben, dus zorg ervoor dat je ervan geniet!

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *