Festivals zijn plekken van vreugde, muziek en samenzijn. Maar voordat je je klaarmaakt voor het ultieme festivalavontuur, is het belangrijk te weten welke onverwachte voorwerpen je misschien onbedoeld meeneemt maar eigenlijk niet zijn toegestaan. Hier is een lijst om ervoor te zorgen dat jouw festivalervaring soepel verloopt:

1. Glaswerk:

Of het nu een flesje parfum of een gezellige glazen kaarsenhouder is, glaswerk is meestal niet toegestaan op festivalterreinen. Kies voor plastic of ander niet-breekbaar materiaal.

2. Grote Parasols:

Terwijl je misschien graag een plekje in de schaduw wilt creëren, zijn grote parasols vaak niet praktisch op drukke festivals. Ga liever voor een draagbare, inklapbare parasol.

3. Harde Koelboxen:

Een dag vol plezier kan je dorstig maken, maar harde koelboxen zijn vaak omvangrijk en onhandig. Kies in plaats daarvan voor een zachte, draagbare koeltas.

4. Luchthoorns en Lawaaierige Gadgets:

Hoe leuk het idee ook lijkt, luchthoorns en andere lawaaierige gadgets kunnen snel irritant worden voor anderen. Laat ze thuis en geniet van de natuurlijke festivalvibes.

5. Huisdieren:

Hoewel je harige vriend misschien de beste festivalbuddy is, zijn huisdieren vaak niet toegestaan. Controleer de regels van het specifieke festival voordat je Fido meeneemt.

6. Te Grote Vlaggen of Banners:

Een vlag om je vriendengroep te markeren is prima, maar enorme vlaggen of banners kunnen het zicht van anderen belemmeren. Kies voor een bescheidener formaat.

7. Openhaardbrandstof:

Houtskool, propaangas of andere brandbare materialen zijn vaak verboden op festivalterreinen vanwege veiligheidsredenen. Controleer de regels en gebruik eventueel aangewezen barbecuezones.

8. Zelfgemaakte Alcohol:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je eigen creaties mee te nemen, zijn zelfgemaakte alcoholische dranken vaak niet toegestaan. Houd het bij de drankjes die op het terrein worden aangeboden.

9. Laserpennen:

Hoewel ze er cool uitzien, kunnen laserpennen gevaarlijk zijn voor artiesten en andere festivalgangers. Laat ze thuis om ongelukken te voorkomen.

10. Drones:

Luchtfoto’s van het festivalterrein maken klinkt als een goed idee, maar drones zijn meestal niet toegestaan vanwege veiligheids- en privacyoverwegingen.

Nu je op de hoogte bent van deze mogelijke “verboden” items, kun je je festivalervaring optimaliseren en genieten van alles wat het festival te bieden heeft zonder onverwachte obstakels tegen te komen. Veel plezier op het festival!

Author Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *