Lowlands, een van de grootste en meest geliefde festivals in Nederland, trekt elk jaar duizenden bezoekers. Drie dagen lang genieten van muziek, kunst, en cultuur kan echter een behoorlijke uitdaging zijn. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of voor het eerst naar Lowlands gaat, deze tips helpen je om het festival in topvorm te overleven.

1. Voorbereiding is Alles

Een goede voorbereiding is de sleutel tot een geslaagd festival:

 • Pak slim in: Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, zoals een tent, slaapzak, luchtbed, kleding voor verschillende weersomstandigheden, en persoonlijke verzorgingsproducten.
 • Houd het weer in de gaten: Check de weersvoorspellingen voordat je vertrekt en pas je kleding en uitrusting daarop aan. Regenponcho’s en waterdichte schoenen kunnen een redding zijn bij slecht weer.

2. Hydrateer, Hydrateer, Hydrateer

Het is gemakkelijk om te vergeten voldoende water te drinken, vooral als je druk bezig bent met het verkennen van het festivalterrein:

 • Neem een hervulbare waterfles mee: Er zijn watertappunten verspreid over het terrein waar je je fles kunt bijvullen. Blijf de hele dag door drinken om uitdroging te voorkomen.
 • Vermijd overmatig alcoholgebruik: Hoewel een paar drankjes deel uitmaken van de festivalervaring, kan te veel alcohol leiden tot uitdroging en een minder plezierige ervaring.

3. Bescherm Jezelf Tegen de Zon

Zonbescherming is essentieel, vooral als je de hele dag buiten bent:

 • Gebruik zonnebrandcrème: Smeer regelmatig in met een hoge SPF, vooral als je veel in de zon bent.
 • Draag een hoed en zonnebril: Dit beschermt je gezicht en ogen tegen de schadelijke UV-stralen.

4. Eet Gezond en Regelmatig

Gezond eten helpt je energie op peil te houden:

 • Kies voor voedzame maaltijden: Op het festival zijn er tal van eetkraampjes met gezonde opties. Probeer een balans te vinden tussen lekker en voedzaam.
 • Neem snacks mee: Handige snacks zoals noten, fruit en mueslirepen kunnen je helpen om tussendoor je energie op peil te houden.

5. Wees Slim met Je Energie

Een festival kan uitputtend zijn, dus het is belangrijk om je energie goed te beheren:

 • Neem regelmatig pauzes: Zoek af en toe een rustige plek om even te zitten en te ontspannen.
 • Slaap voldoende: Hoewel het verleidelijk is om de hele nacht door te feesten, is een goede nachtrust cruciaal om de volgende dag weer volop te kunnen genieten.

6. Plan Je Dag, Maar Blijf Flexibel

Een beetje planning kan je helpen om niets te missen:

 • Maak een schema: Noteer van tevoren welke optredens en activiteiten je niet wilt missen.
 • Blijf flexibel: Festivals kunnen chaotisch zijn en dingen kunnen veranderen. Laat ruimte voor spontane avonturen en ontdek nieuwe artiesten of activiteiten.

7. Zorg Voor Je Veiligheid

Je veiligheid en die van anderen is het belangrijkst:

 • Houd je spullen in de gaten: Draag waardevolle spullen in een veilige, afgesloten tas.
 • Spreek af met vrienden: Maak duidelijke afspraken over ontmoetingsplaatsen voor het geval je elkaar kwijtraakt.

Conclusie

Lowlands overleven en er optimaal van genieten vergt wat planning en slim omgaan met je tijd en energie. Door voorbereid te zijn, goed gehydrateerd te blijven, gezond te eten, en slim om te gaan met je energie, kun je ervoor zorgen dat je festivalervaring onvergetelijk en plezierig is. Geniet van de muziek, de sfeer en het avontuur dat Lowlands te bieden heeft!

Author Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *