Ketamine is een dissociatieve anesthesie-middel dat voornamelijk wordt gebruikt in de medische wereld als pijnbestrijding en als anesthesie tijdens chirurgische ingrepen. Het wordt ook soms gebruikt als partydrug, omdat het een intense dissociatieve staat kan veroorzaken en een gevoel van euforie kan geven.

Ketamine werkt door het blokkeren van bepaalde receptoren in de hersenen, wat leidt tot een verstoring van de bewustzijnsfuncties en een gevoel van afgescheidenheid van het eigen lichaam en de omgeving. Het kan ook pijnbestrijding veroorzaken door het remmen van de opname van glutamaat, een neurotransmitter die bijdraagt aan pijngevoelens.

Bij medisch gebruik wordt ketamine meestal toegediend via een injectie of infuus. Als partydrug wordt het vaak gesnoven of gerookt. Het kan ook worden ingenomen in pilvorm of via een vloeistof.

Het gebruik van ketamine kan leiden tot een aantal acute bijwerkingen, waaronder euforie, verminderd gevoel van pijn, verminderd gevoel van tijd en ruimte, en verstoring van het bewustzijn. Het kan ook leiden tot hallucinaties en veranderingen in het denken en gedrag. Bij langdurig gebruik kan ketamine leiden tot blijvende mentale gezondheidsproblemen en fysieke bijwerkingen zoals blaasproblemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat ketamine een illegaal middel is in veel landen en het gebruik ervan kan leiden tot serieuze juridische consequenties. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van partydrugs altijd risico’s met zich meebrengt, omdat de kwaliteit en zuiverheid van de drug vaak onbekend zijn. Als u of iemand die u kent worstelt met een ketamineverslaving, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een gezondheidswerkprofessional of een behandelcentrum voor verslavingen.

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *