Hardstyle is een populair genre van elektronische dansmuziek dat voornamelijk bekend is geworden in Nederland. Het is ontstaan in de jaren 90 en heeft zich sindsdien continu ontwikkeld. In deze blog zal ik dieper ingaan op de geschiedenis van hardstyle in Nederland.

Hardstyle begon als een nichegenre dat voornamelijk bekend was binnen de Nederlandse harddance-scene. Het kenmerkte zich door het gebruik van harde, opzwepende beats en een hoog BPM-niveau. In de jaren 90 waren de belangrijkste hardstyle-events de “Thunderdome”-feesten, die werden georganiseerd door ID&T.

Hardstyle in 2000

In de jaren 2000 werd hardstyle steeds populairder en werd het genre opgenomen in mainstream dance-events zoals Sensation en Qlimax. Ook werden er steeds meer hardstyle-festivals georganiseerd, zoals Defqon.1 en Q-Base. De populariteit van hardstyle bleef groeien en het genre werd steeds meer geaccepteerd door het grote publiek.

In de jaren 2010 begonnen veel hardstyle-artiesten ook andere genres te experimenteren, zoals techno en trap. Dit leidde tot de opkomst van subgenres zoals raw hardstyle en hard trap. Ook werd hardstyle steeds internationaler en werden er events georganiseerd in andere landen, zoals België en Duitsland.

Hardstyle tegenwoordig

Tegenwoordig is hardstyle nog steeds een populaire stijl van elektronische dansmuziek en worden er nog steeds veel hardstyle-events georganiseerd in Nederland. Het genre blijft zich ontwikkelen en evolueren, wat het interessant blijft voor zowel artiesten als liefhebbers van hardstyle.

Ik hoop dat ik je een beter beeld heb kunnen geven van de geschiedenis van hardstyle in Nederland. Het is een interessant genre dat voortdurend in beweging is en blijft verrassen met nieuwe ontwikkelingen en subgenres.

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *