Hardcore is een subgenre van elektronische muziek dat ontstaan is in de jaren 80 in de Verenigde Staten. In de jaren 90 verspreidde de stijl zich naar Europa, waaronder ook naar Nederland. In Nederland groeide hardcore uit tot een populaire muziekstijl die vaak gedraaid werd op feesten en festivals.

De geschiedenis van hardcore in Nederland kan worden opgedeeld in verschillende periodes:

  1. Begin jaren 90: In de jaren 90 kwam hardcore voor het eerst naar Nederland en begon het aan populariteit te winnen. Dit was de tijd van de legendarische feesten als Thunderdome en Mystery Land, die bekend stonden om hun harde beats en spectaculaire shows.
  2. Midden jaren 90: In de midden jaren 90 bleef hardcore populair en werd het vaak gedraaid op feesten en festivals. Dit was ook de tijd van de opkomst van gabber, een subgenre van hardcore dat bekend stond om zijn harde beats en agressieve sfeer.
  3. Late jaren 90: In de late jaren 90 begon hardcore aan populariteit te verliezen en werd het minder vaak gedraaid op feesten en festivals. Dit was de tijd van de opkomst van andere muziekstijlen, zoals house en techno, die de plaats van hardcore begonnen te innemen.
  4. Vandaag de dag: Hoewel hardcore niet meer zo populair is als in de jaren 90, is het nog steeds een belangrijke muziekstijl in Nederland en wordt het nog steeds gedraaid op feesten en festivals.

De geschiedenis van hardcore in Nederland is een rijke en uitgebreide geschiedenis, en het is niet voor niets een ontzettend populair genre. 

Author admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *