Bij elke bestelling een gratis schep

Waarom je niet te veel moet drinken tijdens drugs gebruik.

Waarom je niet te veel moet drinken tijdens drugs gebruik.

Het is belangrijk om niet te veel water te drinken als je drugs gebruikt, omdat dit kan leiden tot een gevaarlijke toestand genaamd hyponatriëmie. Hyponatriëmie is wanneer het niveau van natrium in het bloed te laag is, wat kan leiden tot een ophoping van vocht in de hersenen. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, braken, verwarring en zelfs coma of overlijden.

Er zijn verschillende redenen waarom hyponatriëmie kan optreden bij het gebruik van drugs:

  1. Sommige drugs, zoals ecstasy en MDMA, kunnen leiden tot een verhoogde vochtopname. Als mensen te veel water drinken terwijl ze deze drugs gebruiken, kan dit leiden tot een ophoping van vocht in de hersenen.
  2. Sommige drugs, zoals alcohol, kunnen leiden tot een vermindering van het zoutgehalte in het bloed. Als mensen te veel water drinken terwijl ze alcohol gebruiken, kan dit leiden tot een verdere verlaging van het zoutgehalte in het bloed en daardoor hyponatriëmie veroorzaken.
  3. Sommige drugs, zoals antidepressiva en antipsychotica, kunnen leiden tot een vermindering van de vochtbalans in het lichaam. Als mensen te veel water drinken terwijl ze deze drugs gebruiken, kan dit leiden tot een ophoping van vocht in de hersenen.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met het drinken van water als je drugs gebruikt en om medische hulp te zoeken als je last hebt van symptomen zoals hoofdpijn, misselijkheid of verwarring.

Lees meer blogs

De bekendste psychedelische drugs (2)
Drugs

3-MMC: De gevaren van verslaving

3-Methylmethcathinone, ook wel bekend als 3-MMC, is een synthetische drug die vaak wordt verkocht als een vervanger van methcathinone, een andere synthetische drug die vaak

Bestel de beste snuif artikelen.

De grootste aanbieder van snuif artikelen in NL & BE

Blogs over festivals, pepschep, snuif artikelen